Napelem pályázat magánszemélyeknek

Lakossági beruházóknak elérhető pályázat:

  • "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva".

Milyen pályázat keretében telepíthetünk napelemet?

Jelenleg futó lakossági pályázat: 100%-os támogatású (vissza nem térítendő) napelem pályázat

Hivatalos elnevezés: "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva"

Hivatalos kódszám: RRF-6.2.1 - ugrás a hivatalos kormányzati oldalra »

Beadási határidő: 2023. tavasz (egyelőre nincs közzétéve).

Mi ez pontosan?

A pályázat lehetőséget nyújt az országos átlagot el nem érő jövedelmű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánszemélyek számára, hogy házaikat megújuló energiaforrással lássák el, illetve energiahatékonysági korszerűsítést hajtsanak végre. A támogatás vissza nem térítendő, 100%-os intenzitású.

Az RRF-6.2.1 pályázatban megítélhető támogatási összeg

Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezetét célzó napelemes rendszer létesítése
maximum 2.900.000 Ft értékben.

Tetőszerkezetre helyezett, a tervezett fűtési rendszer ellátását célzó napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása levegő-levegő vagy levegő-víz hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése, nyílászáró csere
maximum 11.300.000 Ft értékben.

Ajánlatkérés pályázatírásra

Tájékozódjon hiteles forrásból

A hivatalos pályázati kiírás itt olvasható: RRF-6.2.1. Mielőtt döntést hoz, vagy valamely szolgáltató mellett elköteleződik, azt javasoljuk, olvassa el a hivatkozott kormányzati oldalon közzétett pályázati felhívást.

Ki pályázhat?

A hitelprogramból kizárt magánszemélyek

Mekkora teljesítményű napelem telepíthető?

A tárgyalt pályázatban csak a háztartási fogyasztás fedezésére elegendő napelem kapacitás telepíthető. A pontos érték meghatározásában segítséget nyújt az energetikus, aki elkészíti a mellékletként kötelezően beadandó energetikai tanúsítványt. A támogatás keretében tehát nem építhető ki felesleges kapacitás, lakóépületünk napelemeit nem használhatjuk erőmű jelleggel. A felhívás szerint a napelem-panelek összesített névleges beépített teljesítménye nem haladja meg a pályázat által érintett ingatlanban pályázat beadását megelőző elszámolási év éves fogyasztás kWh-ban kifejezett összegének 1100-zal elosztott értékét, de legfeljebb az 5 kWp értéket.

Csak regisztrált kivitelező bízható meg a munkával

A hivatalos oldalon megtekinthető a regisztrált napelem kivitelezők listája, a kivitelezési munkával csak olyan vállalkozás bízható meg, amely szerepel a listában.

Pályázatírás országosan

Elkészítjük napelemes pályázatát

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és egy munkanapon belül árajánlatot küldünk a lakossági napelem pályázat elkészítésére és beadására. Az Energetikai Pályázati Központ az ország teljes területéről várja a megkereséseket.

Naprakészek vagyunk

2023.

Oldalunkat folyamatosan frissen tartjuk, így garantáltan csak a 2023. évi pályázati lehetőségeket láthatja kifejezetten a napelemes lehetőségekre szűkítve.

Sikeres pályázatért dolgozunk

Mivel a megbízásokat nagy számban teljesítjük, így a pályázatok minden buktatóját ismerjük. A vállalt feladatokat hiánytalanul elvégezzük, minden eszközzel arra törekszünk, hogy megnyerjük Önnel a kiszemelt támogatást.

Ajánlatkérés pályázatírásra

A pályázat elkészítésének menete

1

Előzetes egyeztetés

E-mailben ajánlatot kap tőlünk, valamint minden kérdésére válaszolunk. Pozitív visszajelzése esetén a pályázati szakértő megbízási szerződést köt Önnel.

2 munkanap
2

Pályázatírás, beadás

A szükséges adatokat, dokumentumokat egyeztetjük Önnel, ha minden információt megkaptunk a munkához, elkészítjük a pályázatot, és be is adjuk azt.

6-8 munkanap
3

Követés, lezárás

A napelem telepítése során kapcsolatban maradunk Önnel, kérdéseire válaszolunk, és a befejezés után, a záráshoz kapcsolódó adminisztrációt is intézzük.

2 munkanap

A pályázatíró szakértő, aki a munka során a segítségére lesz

Lilla

Lilla

Pályázatíró szakértő
Lakossági támogatások menedzsmentje

„Pályázatíróként kizárólag energetikai támogatásokkal foglalkozom, a programok minden részletét ismerem. Vegye fel velem a kapcsolatot, és részletesen átbeszéljük az ingatlanra vonatkozó a pályázat előnyeit és kötöttségeit!”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
480
pályázat