Napelem pályázat - 2022

Magánszemélyeknek szóló aktuális pályázat:

  • RRF-6.2.1 "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva", részletek az alábbiakban:

Milyen pályázat keretében telepíthetünk napelemet 2022 évben?

RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva”, amely 2022-ben is pályázható.

Ajánlatkérés pályázatírásra

Napelem telepítése önmagában vagy fűtéskorszerűsítéssel kombinálva:

A pályázat keretében kizárólag az alábbi két különböző műszaki tartalom egyikére igényelhető támogatás:

VAGY

Ki pályázhat?

Lehet-e számítani más támogatásra a közeljövőben?

Nem tartjuk valószínűnek. Korábbi, átmenetileg nem elérhető napelemes támogatások:

Mekkora teljesítményű napelem telepíthető?

A tárgyalt pályázatban csak a háztartási fogyasztás fedezésére elegendő napelem kapacitás telepíthető, amelynek teljesítménye legfeljebb 5 kWp névleges érték lehet lehet, de a korábbi évi elektromos fogyasztást is figyelembe kell venni. Pontos meghatározásában segítséget nyújt a pályázatíró, illetve a szükség szerint bevont energetikus is.

Változik a napelem által termelt áram elszámolása

A jelenleg érvényben lévő ún. nettó szaldó elszámolás azt jelenti, hogy az évente elfogyasztott energia mennyiségéből kivonják megtermeltet, és csak ezek különbségét kell rendezni a szolgáltató felé. Európai uniós szabályozás miatt 2024. január elsejétől Magyarországon is áttérnének a bruttó elszámolásra, amelyben a napelemes termelő a hálózatból vásárolt és az általa termelt, azonnal el nem fogyasztott energia egységárát külön-külön határozzák meg. A mostani napelem pályázat résztvevőinek át kell majd térniük az új elszámolási módra.

Milyen saját költségekkel számolhat, ha pályázik

A pályázatírási szolgáltatásokra sajnos nem jár támogatás ebben a pályázatban, így vagy saját maga készíti el, és adja be a pályázati dokumentációt, vagy önerőből kell finanszíroznia a pályázatírás díját. Ez szolgáltatótól függően 150 és 300 ezer Forint között adódik, tőlünk itt kérhet rá ajánlatot »

A pályázathoz bizonyos esetekben szükséges energetikai számításokat és tanúsítványt is készíttetni, ennek költsége 30 és 100 ezer forint között adódik, attól függően, hogy hol található az ingatlan és milyen mérnöki számításokat kell elkészíteni hozzá. Partneri hálózatunktól itt kérhet rá ajánlatot »

A fentieken kívül minden egyéb jellemző költségre igényelhető támogatási előleg, amikor megnyeri a pályázatot. A kivitelezési költségeket sem kell finanszíroznia saját forrásból, ezt ugyanis közvetlenül a megbízott vállalkozónak utalja át a támogató szerv, 40%-ot előlegként, 60%-ot a munkálatok készre jelentésekor.

Pályázatírás országosan

Elkészítjük napelemes pályázatát

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és amint lehetőség nyílik rá, árajánlatot küldünk a napelem pályázat elkészítésére és beadására. Az Energetikai Pályázati Központ az ország teljes területéről várja a megkereséseket. Ha bizonytalan, díjmentes telefonos konzultációt is kérhet, aminek a keretében pályázatíró szakértő ismerteti Önnel a pályázat elkészítésének és beadásának menetét.

Naprakészek vagyunk

2023.

Oldalunkat folyamatosan frissen tartjuk, így garantáltan csak a 2023. évi pályázati lehetőségeket láthatja, kifejezetten a lakossági napelemes lehetőségekre szűkítve.

Kedvező ajánlatot adunk

Szolgáltatásunknak csak akkor van értéke, ha Önt hozzásegítjük a kiválasztott támogatás elnyeréséhez. Mivel a megbízásokat nagy számban teljesítjük, így minden buktatót ismerünk, és magabiztosan tudjuk vállalni a sikeres teljesítést.

Ajánlatkérés pályázatírásra

A pályázat elkészítésének menete

1

Előzetes egyeztetés

E-mailben ajánlatot kap tőlünk, valamint minden kérdésére válaszolunk. Pozitív visszajelzése esetén a pályázati szakértő megbízási szerződést köt Önnel.

2 munkanap
2

Pályázatírás, beadás

A szükséges adatokat, dokumentumokat egyeztetjük Önnel, ha minden információt megkaptunk a munkához, elkészítjük a pályázatot, és be is adjuk azt.

4-8 munkanap
3

Követés, lezárás

A napelem telepítése során kapcsolatban maradunk Önnel, kérdéseire válaszolunk, és a befejezés után, a záráshoz kapcsolódó adminisztrációt is intézzük.

2 munkanap

A pályázatíró szakértő, aki mindenben a segítségére lesz

Lilla

Lilla

Pályázatíró szakértő
Lakossági támogatások menedzsmentje

„Pályázatíróként kizárólag lakossági energetikai pályázatokkal foglalkozom évek óta. Vegye fel velem a kapcsolatot, és részletesen átbeszéljük az ingatlanra vonatkozó lehetőségeket, valamint ismertetem Önnel a választott pályázat előnyeit és kötöttségeit.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
480
pályázat

Energetikai számításokra is szüksége lesz

Barbara

András

Építészmérnök, épületenergetikai szakmérnök
Ingatlanok energetikai tanúsítása

„Az energetikai pályázatok mérnöki munkarészeinek elkészítését koordinálom az ország egész területén. Ha mérnöki szolgáltatást rendel az Energetikai Pályázati Központon keresztül, helyszíni felmérést tartunk, ahol részletesen egyeztetjük a tervezett napelemes rendszer paramétereit. Természetesen más megújuló energiaforrások telepítéséhez kapcsolódóan is vállaljuk a megbízásokat.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
440
tanúsítvány