Napelem telepítés MFB támogatással

0%-os hitelpályázat napelemes rendszerek kiépítésére

MFB 0%

Az MFB 0% lakossági energiahatékonysági hitel jelenleg nem elérhető

Az MFB 0% lakossági támogatás átmenetileg szünetel

2021.05.10. óta nem igényelhető MFB 0% hitel Magyarországon. A program újraindítására látunk esélyt a közeljövőben, így várólistán regisztráljuk az érdeklődő ügyfeleket.

MFB 0% várólista

Megújuló energiaforrások telepítésére:

Energetikai hatékonyság növelésére:

Járulékos költségekre:

Mekkora teljesítményű napelem telepíthető?

Az MFB hitelpályázatban a háztartási fogyasztás fedezésére elegendő napelem-kapacitás telepíthető. A pontos érték meghatározásában segítséget nyújt a választott napelemes cég, illetve az energetikus mérnök is. Energetikust mindenképp be kell vonni a munkába a pályázat beadásához szükséges energetikai tanúsítványok elkészítése miatt. A pályázati kiírás nem ad lehetőséget a fogyasztásnál nagyobb kapacitású napelempark (házi erőmű) telepítésére.

Az éves mérleget kell vizsgálni

A teljesítmény kiszámítása során az épületben felhasznált egész évi energiafogyasztás 90-100 százalékára lehet méretezni a napelem által megtermelt energiahozamot. A napelemrendszer napsütés időszakban (pl. nyáron) túltermel és a hálózatba visszatáplál, a visszatáplált energiát a későbbiekben (télen) elfogyaszthatjuk. Egy megfelelően méretezett rendszer esetén az év végi mérlegünk közel nulla lesz.

MFB 0% várólista

Így juthat hozzá az MFB támogatáshoz

1

Egyeztetünk, előminősítünk

Pályázati szakértőnk egyeztet Önnel telefonon, minden kérdésére válaszolunk. Az előminősítés díjmentes, ez alapján meg tudjuk Önnek mondani, hogy meg fogja-e kapni a támogatott hitelt.

2 munkanap
2

Elkészítjük, megnyerjük

A hitelkérelem anyagát elkészítjük az összes szükséges munkarésszel együtt. Sikermutatónk magas, csak olyan pályázatokat készítünk el, amelyek maradéktalanul megfelelnek a feltételeknek.

4-8 munkanap
3

Követjük, lezárjuk

A kivitelezés során kapcsolatban maradunk Önnel, a felmerülő problémákat segítünk megoldani. A befejezést követő adminisztrációt is intézzük, összeállítjuk a záró nyilatkozatokat.

2 munkanap

A lakossági MFB 0%-os hitelpályázat előnyei

5 millió forintig igényelhető

Napelem a háztetőn


Az energetikai korszerűsítés költségeinek 90%-ára adható visszatérítendő támogatás, 10%-ot saját erőből kell finanszírozni. A teljes hitelösszeg 500.000 Ft és 5.000.000 Ft között lehet. A futamidő megválasztható, legfeljebb 20 év. A pályázat hivatalos elnevezése „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel”, kódszám: VEKOP-5.2.1-17 és GINOP 8.4.1/A-17. Részletekkel kapcsolatban ajánljuk figyelmébe MFB 0% Gyakori Kérdések oldalunkat.

Milyen költségek fognak felmerülni a hiteligénylés során?

Lehet-e számítani más pályázatra a közeljövőben?

Magánszemélyeknek szóló, kifejezetten napelem pályázatot eddig nem írtak ki Magyarországon. Az Otthon Melege Program keretében lehetett közvetett módon napelemre támogatást szerezni, komplex energetikai felújításra járó támogatás részeként. Ez a program jelenleg nem fut, újraindításáról nincsenek hiteles információk, várólistánkba » itt tud jelentkezni. Az Energetikai Pályázati Központhoz beérkezett információk alapján azt mondhatjuk, hogy az oldalon tárgyalt MFB hitelprogram az egyetlen alkalmas pályázati lehetőség napelemes rendszerben gondolkodó magánszemélyeknek.

Pályázatírás országosan

Csak pest megyén belül elérhető

Vállalkozásunk Magyarország összes településén szolgáltat, de ez a támogatás csak Budapesten és Pest megyén belül található ingatlanokra vehető igénybe. Ha az ingatlan az országban máshol található, sajnos nem tud pályázni rá.

Sikerdíjért dolgozunk

A sikerdíjas pályázatírás azt jelenti, hogy Ön részben vagy egészben csak akkor fizet a szolgáltatásért, ha a benyújtott pályázata megnyerte a támogatást. Mivel minden buktatót ismerünk, magabiztosan tudjuk Önt hozzásegíteni a támogatáshoz.

MFB 0% várólista

Személyre szabott segítséget kap

Lilla

Lilla

Pályázatíró szakértő
Lakossági támogatások menedzsmentje

„Pályázatíróként kizárólag MFB hitelpályázatokkal foglalkozom, a program minden részletét ismerem. Vegye fel velem a kapcsolatot, és részletesen átbeszéljük az ingatlanra vonatkozó lehetőségeket, valamint ismertetem Önnel a 0%-os hitel előnyeit és kötöttségeit.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
480
pályázat