A lakossági MFB 0% hitel költségei

Energetikaiilag takarékos ház

Ezekkel a költségekkel számolhat

Előkészítés

Kivitelezés

Befejezés

10% önrész szükséges

A korszerűsítés összes költségének 10%-a szükséges mint önrész, 90%-ot a banki hitel fedez. Ha például 5.000.000 forintba kerül az energetikai beruházás, akkor 500.000 Ft saját tőkével kell rendelkeznünk, 4.500.000 Ft-ot a bank fizet.

Hogyan történik a kifizetés?

Általános esetben a bank közvetlenül a kivitelezőnek fizet. A gyakorlatban ez úgy zajlik, hogy a kivitelező a szerződéskötéskor kiszámlázza a teljes díja 50%-át, majd a befejezést követően a fennmaradó 50%-ot. A számla alapján a bank közvetlenül a kivitelező számlájára utal.

Jelzálogot bejegyeznek-e az ingatlanra?

Ha felvett hitelösszeg 5 millió forint alatt van, akkor nem jegyeznek be jelzálogot, de ha 5 millió forint felett szeretnénk támogatást, akkor igen. Az ügyfelek egy része szándékoltan 5 millió forint alatt tartja a beruházást, hogy elkerülje a jelzálogot, de sokan élnek a teljes, 10 millió forintos kerettel is. A jelzálog bejegyzése némi plusz költséget jelent a hitelfelvevőnek, ugyanis kell készíttetni értékbecslést az ingatlanra (25-40.000 Ft), illetve a földhivatalnál a tulajdoni lapra fel kell vezetni a jelzálogjogot (6.000 Ft illeték).

Segítségre van szüksége?

Ha további kérdései vannak, ajánljuk figyelmébe Gyakori Kérdések oldalunkat. Kérhet tőlünk díjmentes telefonos konzultációt is, minden érdeklődőnek segítünk.

MFB 0% várólista
x

Tisztelt Érdeklődő!

Ajánlatkérését nem sikerült elküldeni, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat!

Rendben